Indiske blomkålsfrikadeller med yoghurtsaus – vegetar 

Her følger oppskrift på vegetariske indiske blomkålsfrikadeller. Blomkålsfrikadellene er raskt laget, og de smaker godt med ris, yoghurtsaus og mangochutney til.

Indiske blomkålsfrikadeller med yoghurtsaus – vegetar
7 – 8 frikadeller
Til 3 – 4 personer

Ingredienser:
1/2 blomkålhode, delt i små buketter
(Hvis blomkålhodet er lite – ta et helt)
1,5 dl grønne erter, frosne
1 dl hvetemel (eller glutenfritt mel)
3/4 ts garam masala
1/2 ts gurkemeie
1 egg, lett vispet
Olje til steking

Til yoghurtsausen (raita)
Ca. 2 dl gresk yoghurt
1 liten agurk, revet
1 fedd hvitløk, revet
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

1. Kok blomkålbukettene først i 4 minutter, ha oppi ertene og kok 2 minutter til. La grønnsakene renne av, og ha dem i en bolle. Miks til en glatt røre med en stavmikser, eller med en potetstapper.

2. Bland sammen mel, krydder og egg, og ha det i blomkålblandingen. Mos alt sammen til en stiv røre. Form til frikadeller, det blir ca. 7–8 stk.

3. Varm 2–3 ss olje i en panne, på medium varme. Stek frikadellene i 1,5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekt.

4. Bland ingrediensene til yoghurtsausen.

5. Server frikadellene med ris, yoghurtsausen og en klatt mangochutney.

Tallerken med indisk mat

Legg inn en kommentar