
Her følger oppskrift på vegetariske indiske blomkålsfrikadeller. Blomkålsfrikadellene er raskt laget, og de smaker godt med ris, yoghurtsaus og mangochutney til.
Indiske blomkålsfrikadeller med yoghurtsaus – vegetar
7 – 8 frikadeller
Til 3 – 4 personer
Ingredienser:
1/2 blomkålhode, delt i små buketter
(Hvis blomkålhodet er lite – ta et helt)
1,5 dl grønne erter, frosne
1 dl hvetemel (eller glutenfritt mel)
3/4 ts garam masala
1/2 ts gurkemeie
1 egg, lett vispet
Olje til steking
Til yoghurtsausen (raita)
Ca. 2 dl gresk yoghurt
1 liten agurk, revet
1 fedd hvitløk, revet
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Kok blomkålbukettene først i 4 minutter, ha oppi ertene og kok 2 minutter til. La grønnsakene renne av, og ha dem i en bolle. Miks til en glatt røre med en stavmikser, eller med en potetstapper.
2. Bland sammen mel, krydder og egg, og ha det i blomkålblandingen. Mos alt sammen til en stiv røre. Form til frikadeller, det blir ca. 7–8 stk.
3. Varm 2–3 ss olje i en panne, på medium varme. Stek frikadellene i 1,5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekt.
4. Bland ingrediensene til yoghurtsausen.
5. Server frikadellene med ris, yoghurtsausen og en klatt mangochutney.
