Pannekaker og ertesuppe – vegetar 

Ertesuppe og pannekaker er en favorittrett for mange. Nedenfor følger en vegetarvariant av retten. I oppskriften er pannekakene laget med havremel.

Ertesuppen skal koke ganske lenge, men det er ingenting i veien for å lage den dagen før og sette den i kjøleskapet. Hvis suppen har tyknet når den skal varmes opp, spe da med litt vann.

Ertesuppe – vegetar

4 personer

Ingredienser:

  • 4 dl gule erter
  • 1 liter kraftig grønnsaksbuljong (fra terning)
  • 1/2 løk, hakket
  • 1 stilk selleri, i små terninger
  • 2 små gulrøtter, i små terninger
  • 1 liten potet, i terninger
  • Salt
  • Pepper
  • Oregano
  • 1 soyapølse, delt i terninger og stekt (kan sløyfes)
  • 1 vårløk (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg ertene over natten. Slå bort bløtevannet og skyll ertene.
  2. Bland de oppkuttede grønnsakene i en kjele, og ha i erter og buljong. La suppen koke i ca. en time til ertene er møre. Rør om av og til.
  3. Ta kjelen av varmen og smak til med salt og pepper. Det kan trenges noe mer salt. Tilsett en teskje om gangen. Spe med mer vann hvis suppen virker for tykk.
  4. Kok i 10 minutter til. Smak på suppen. Dersom ertene ikke er gjennomkokt, kok litt til.
  5. Avkjøl suppen. Kjør den (litt etter litt) i blender, og ha den så tilbake i kjelen for å varmes igjen. (Denne prosessen kan sløyfes. Hvis du ikke vil kjøre suppen til puré, serverer du den rett etter koking).
  6. Ha over garnityret ved servering. Server havrepannekaker med friske bær til.

Havrepannekaker

4 personer

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 4 dl havremel
  • 2 ts sukker
  • En klype salt
  • Smør til steking

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  2. Hell en øse av røren i stekepannen, og stek som vanlige pannekaker.

Oppskriften gir rikelig med pannekaker, og du får kanskje et par til overs. Server med friske bær eller syltetøy.

Legg inn en kommentar