
Ertesuppe og pannekaker er en favorittrett for mange. Nedenfor følger en vegetarvariant av retten. I oppskriften er pannekakene laget med havremel.
Ertesuppen skal koke ganske lenge, men det er ingenting i veien for å lage den dagen før og sette den i kjøleskapet. Hvis suppen har tyknet når den skal varmes opp, spe da med litt vann.
Ertesuppe – vegetar
4 personer
Ingredienser:
- 4 dl gule erter
- 1 liter kraftig grønnsaksbuljong (fra terning)
- 1/2 løk, hakket
- 1 stilk selleri, i små terninger
- 2 små gulrøtter, i små terninger
- 1 liten potet, i terninger
- Salt
- Pepper
- Oregano
- 1 soyapølse, delt i terninger og stekt (kan sløyfes)
- 1 vårløk (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Bløtlegg ertene over natten. Slå bort bløtevannet og skyll ertene.
- Bland de oppkuttede grønnsakene i en kjele, og ha i erter og buljong. La suppen koke i ca. en time til ertene er møre. Rør om av og til.
- Ta kjelen av varmen og smak til med salt og pepper. Det kan trenges noe mer salt. Tilsett en teskje om gangen. Spe med mer vann hvis suppen virker for tykk.
- Kok i 10 minutter til. Smak på suppen. Dersom ertene ikke er gjennomkokt, kok litt til.
- Avkjøl suppen. Kjør den (litt etter litt) i blender, og ha den så tilbake i kjelen for å varmes igjen. (Denne prosessen kan sløyfes. Hvis du ikke vil kjøre suppen til puré, serverer du den rett etter koking).
- Ha over garnityret ved servering. Server havrepannekaker med friske bær til.

Havrepannekaker
4 personer
Ingredienser:
- 4 egg
- 5 dl melk
- 4 dl havremel
- 2 ts sukker
- En klype salt
- Smør til steking
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Hell en øse av røren i stekepannen, og stek som vanlige pannekaker.
Oppskriften gir rikelig med pannekaker, og du får kanskje et par til overs. Server med friske bær eller syltetøy.
