Pizza med squash – vegetar 

En trenger absolutt ikke å ha kjøtt på pizzaen for at den skal bli god, noe denne oppskriften er et eksempel på. Dette er en kjempegod pizza helt uten kjøtt – full av gode smaker fra grønnsaker, nøtter og ost.

PIZZA MED SQUASH – VEGETAR

Ingredienser:

Bunn

  • 25 g gjær
  • 2½ dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 4 dl tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
  • 2 rødløk, medium størrelse
  • 400 g squash – 1 medium
  • ½ ts salt
  • Pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts tørket oregano
  • 300 g revet ost (gjerne blandet, f.eks. mozzarella, parmesan og norvegia)
  • 1 dl svarte oliven (kan sløyfes)
  • 25 g pinjenøtter (eller hakkede cashewnøtter)

Slik gjør du:

  • Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann, olje, salt og mesteparten av melet.
  • Arbeid deigen sammen slik at den blir smidig.
  • La den heve til dobbelt volum under et håndkle i 30 minutter.
  • Sett ovnen på 250 grader.
  • Skjær løken i smale kløfter og squashen i skiver.
  • Fres dem lett noen minutter i olivenolje i en stekepanne, og krydre godt med salt, pepper og oregano.
  • Kjevle ut deigen i resten av melet til fire små eller to store bunner, og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
  • Bred utover tomatsausen.
  • Strø over 2/3 av osten.
  • Legg squash, løk og oliven oppå.
  • Strø over resten av osten.
  • Stek i ovnen i 10–15 minutter.
  • Nøttene og litt oregano has over ved servering.

Slik lager du en god tomatsaus:

Tomatsaus:

Ingredienser:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks à 400 gram tomater
  • 1/2 ts salt
  • Litt nykvernet pepper
  • Ca. 1 ts sukker
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss tomatpuré
  • 1-2 ts tørket basilikum

Slik gjør du:

  • Finhakk hvitløken.
  • Ha olivenolje i en kjele, og fres hvitløk og basilikum maks et minutt.
  • Slå over tomatene.
  • Ha i salt, pepper, sukker, tomatpuré og laurbærblad.
  • La sausen putre på svak varme i ca. 15 minutter.
  • Ta opp laurbærbladet. Avkjøl noe.

Kilde oppskrift: Arla.se

Legg inn en kommentar