
En trenger absolutt ikke å ha kjøtt på pizzaen for at den skal bli god, noe denne oppskriften er et eksempel på. Dette er en kjempegod pizza helt uten kjøtt – full av gode smaker fra grønnsaker, nøtter og ost.
PIZZA MED SQUASH – VEGETAR
Ingredienser:
Bunn
- 25 g gjær
- 2½ dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 6 dl hvetemel
Fyll
- 4 dl tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
- 2 rødløk, medium størrelse
- 400 g squash – 1 medium
- ½ ts salt
- Pepper
- 2 ss olivenolje
- 2 ts tørket oregano
- 300 g revet ost (gjerne blandet, f.eks. mozzarella, parmesan og norvegia)
- 1 dl svarte oliven (kan sløyfes)
- 25 g pinjenøtter (eller hakkede cashewnøtter)
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann, olje, salt og mesteparten av melet.
- Arbeid deigen sammen slik at den blir smidig.
- La den heve til dobbelt volum under et håndkle i 30 minutter.
- Sett ovnen på 250 grader.
- Skjær løken i smale kløfter og squashen i skiver.
- Fres dem lett noen minutter i olivenolje i en stekepanne, og krydre godt med salt, pepper og oregano.
- Kjevle ut deigen i resten av melet til fire små eller to store bunner, og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
- Bred utover tomatsausen.
- Strø over 2/3 av osten.
- Legg squash, løk og oliven oppå.
- Strø over resten av osten.
- Stek i ovnen i 10–15 minutter.
- Nøttene og litt oregano has over ved servering.
Slik lager du en god tomatsaus:
Tomatsaus:
Ingredienser:
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 boks à 400 gram tomater
- 1/2 ts salt
- Litt nykvernet pepper
- Ca. 1 ts sukker
- 1 laurbærblad
- 1 ss tomatpuré
- 1-2 ts tørket basilikum
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløken.
- Ha olivenolje i en kjele, og fres hvitløk og basilikum maks et minutt.
- Slå over tomatene.
- Ha i salt, pepper, sukker, tomatpuré og laurbærblad.
- La sausen putre på svak varme i ca. 15 minutter.
- Ta opp laurbærbladet. Avkjøl noe.


Kilde oppskrift: Arla.se
