Spaghetti Bolognese – vegetar

Denne oppskriften på vegetarisk Spaghetti Bolognese kommer fra Hälsans Kök, som er en produsent av vegetariske retter og soyabaserte kjøtterstatninger. I retten er det brukt soyafarse, og den tilberedes på samme måte som vanlig kjøttdeig.

Pastaretten smaker kjempegodt – det er nesten så en ikke tenker på at den er laget uten kjøtt. Retten er også rask å tilberede. Du lager denne på 20 minutter.

Spaghetti Bolognese – vegetar

Til 4 personer

Ingredienser:

  • Ca. 100 g pasta per person
  • 1 pakke Hälsans Kök Soyafarse
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 100 g rotselleri
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 ½ dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 2 laurbærblad
  • 1 liten ss timian
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kok pastaen som anvist på pakken.
  • Hakk løk og hvitløk.
  • Riv gulrøttene og rotsellerien grovt.
  • Stek løk, hvitløk, gulrøtter, rotselleri og soyafarse på middels varme i smør eller olje i stekepanna i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann, rødvin, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad og timian og kok opp.
  • La putre ca. 7 minutter på middels varme.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med parmesan.
Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar