Spaghetti Bolognese – vegetar

Denne oppskriften på vegetarisk Spaghetti Bolognese kommer fra Hälsans Kök, som er en produsent av vegetariske retter og soyabaserte kjøtterstatninger. I retten er det brukt soyafarse, og den tilberedes på samme måte som vanlig kjøttdeig.

Pastaretten smaker kjempegodt – det er nesten så en ikke tenker på at den er laget uten kjøtt. Retten er også rask å tilberede. Du lager denne på 20 minutter.

Spaghetti Bolognese – vegetar

Til 4 personer

Ingredienser:

  • Ca. 100 g pasta per person
  • 1 pakke Hälsans Kök Soyafarse
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 100 g rotselleri
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 ½ dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 2 laurbærblad
  • 1 liten ss timian
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kok pastaen som anvist på pakken.
  • Hakk løk og hvitløk.
  • Riv gulrøttene og rotsellerien grovt.
  • Stek løk, hvitløk, gulrøtter, rotselleri og soyafarse på middels varme i smør eller olje i stekepanna i ca. 5 minutter.
  • Tilsett vann, rødvin, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad og timian og kok opp.
  • La putre ca. 7 minutter på middels varme.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med parmesan.

Legg inn en kommentar