
Denne oppskriften på vegetarisk Spaghetti Bolognese kommer fra Hälsans Kök, som er en produsent av vegetariske retter og soyabaserte kjøtterstatninger. I retten er det brukt soyafarse, og den tilberedes på samme måte som vanlig kjøttdeig.
Pastaretten smaker kjempegodt – det er nesten så en ikke tenker på at den er laget uten kjøtt. Retten er også rask å tilberede. Du lager denne på 20 minutter.
Spaghetti Bolognese – vegetar
Til 4 personer
Ingredienser:
- Ca. 100 g pasta per person
- 1 pakke Hälsans Kök Soyafarse
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 100 g rotselleri
- 1 boks (400 g) hakkede tomater
- ½ dl tomatpuré
- 1 ½ dl rødvin
- 1 dl vann
- 2 laurbærblad
- 1 liten ss timian
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Hakk løk og hvitløk.
- Riv gulrøttene og rotsellerien grovt.
- Stek løk, hvitløk, gulrøtter, rotselleri og soyafarse på middels varme i smør eller olje i stekepanna i ca. 5 minutter.
- Tilsett vann, rødvin, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad og timian og kok opp.
- La putre ca. 7 minutter på middels varme.
- Smak til med salt og pepper.
- Server gjerne med parmesan.
