Vegetarisk ukemeny – uke 34

Hei og god søndags ettermiddag!

Som vanlig har jeg prøvd å finne frem til middagsretter med så mye protein som mulig i dette forslaget til vegetarisk ukemeny. Hovedproteinkilden i middagsforslagene er linser og bønner, og disse gir mye næring og kan samtidig varieres i det uendelige.

Dessuten er vi jo midt i høstingssesongen for de gode og friske grønnsakene, og disse middagsrettene bør absolutt få følge av en bolle salat eller råkost. Visste du forresten at helsemyndighetene anbefaler at vi spiser 500 gram frukt, bær og grønnsaker per dag? Ingen grunn til ikke å fråtse i sesongens grønnsaker med andre ord.

Mandag – Bondeomelett med bønner

bodilslilleblogg.no/bondeomelett-med-bonner

Tirsdag – Dikt en salat med det du har for hånden.

Bruk for eksempel rotgrønnsaker som er drysset med krydder og dynket med noen dråper olivenolje, og stekt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Avkjøles, dynkes med vinaigrette og legges på et serveringsfat. Friske grønnsaker hører med på fatet. På fatet passer også quinoa som er kokt i grønnsaksbuljong, avkjølt, og iblandet soltørkede tomater og mango. Kikerter og nøtter passer også godt i slike salater. Server gjerne grovt brød til salaten.

Onsdag – Spaghetti Bolognese – vegetar

bodilslilleblogg.no/spaghetti-bolognese-vegetar

Torsdag – Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar

bodilslilleblogg.no/peanottgryte-fra-vest-afrika-vegetar

Fredag – Veggieburger fra restaurant Smalhans

bodilslilleblogg.no/oppskrift-vegetarburger-restaurant-smalhans

Lørdag – Indisk linsesuppe servert med nanbrød

bodilslilleblogg.no/indisk-linsesuppe

Søndag – Pizza med squash vegetar

bodilslilleblogg.no/pizza-med-squash-rodlok-og-pinjenotter

Ukens kake – Den beste eplekaken

bodilslilleblogg.no/den-beste-eplekaken

Ukens brød – Valnøttbrød

bodilslilleblogg.no/valnottbrod

Legg inn en kommentar