Pastasalat med balsamicostekte tomater

Det er kjøttfri mandag, og her kommer oppskrift på en god og lettlaget pastasalat. Pastasalaten passer fint å servere som lunsj eller som en enkel middag. Den er ganske fyldig, med pasta, tomater, bønner og fetaost. Server gjerne brød til.

Pastasalat med balsamicostekte tomater

Til 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta, f.eks. fusilli
  • 1 pakke Go Green bønnemix (kan erstattes av 175 g andre hermetiske bønner, f.eks. hvite bønner)
  • 150 g aspargesbønner (frosne)
  • 400 g kirsebærtomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 150 g fetaost, smuldret
  • 30 g rucola (eller annen grønn salat)
  • 1 dl sorte oliven
  • Salt og pepper

Sennepsvinaigrette

  • 1 ss fransk sennep (eller annen sennep)
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1/2 presset sitron
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 2 krm salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du:

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la den renne av. Avkjøl. Bland inn bønnene.
  • Forvell de grønne bønnene i lettsaltet vann i 3–4 minutter, og skyll i kaldt vann. Del dem i to om de er store, og bland inn i pastasalaten.
  • Stek tomatene raskt i olivenolje, slik at de får farge. Dryss over litt salt og pepper, og ringle over balsamicoeddiken. Rist på pannen, slik at eddiken blir godt fordelt. Avkjøl.
  • Bland i fetaost i pastasalaten. Krydre salaten.
  • Visp sammen dressingen, og slå den over (eller server ved siden av).
  • Legg opp pastasalaten på et fint fat, og topp med tomater, rucola og oliven.

Kilde: Matklubben.nu

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar