
Det er kjøttfri mandag, og her kommer oppskrift på en god og lettlaget pastasalat. Pastasalaten passer fint å servere som lunsj eller som en enkel middag. Den er ganske fyldig, med pasta, tomater, bønner og fetaost. Server gjerne brød til.
Pastasalat med balsamicostekte tomater
Til 4 personer
Ingredienser
- 300 g pasta, f.eks. fusilli
- 1 pakke Go Green bønnemix (kan erstattes av 175 g andre hermetiske bønner, f.eks. hvite bønner)
- 150 g aspargesbønner (frosne)
- 400 g kirsebærtomater
- 2 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 150 g fetaost, smuldret
- 30 g rucola (eller annen grønn salat)
- 1 dl sorte oliven
- Salt og pepper
Sennepsvinaigrette
- 1 ss fransk sennep (eller annen sennep)
- 1 fedd hvitløk, revet
- 1/2 presset sitron
- 1 1/2 dl olivenolje
- 2 krm salt
- 1 krm pepper
Slik gjør du:
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la den renne av. Avkjøl. Bland inn bønnene.
- Forvell de grønne bønnene i lettsaltet vann i 3–4 minutter, og skyll i kaldt vann. Del dem i to om de er store, og bland inn i pastasalaten.
- Stek tomatene raskt i olivenolje, slik at de får farge. Dryss over litt salt og pepper, og ringle over balsamicoeddiken. Rist på pannen, slik at eddiken blir godt fordelt. Avkjøl.
- Bland i fetaost i pastasalaten. Krydre salaten.
- Visp sammen dressingen, og slå den over (eller server ved siden av).
- Legg opp pastasalaten på et fint fat, og topp med tomater, rucola og oliven.

Kilde: Matklubben.nu