Pastasalat med balsamicostekte tomater

Det er kjøttfri mandag, og her kommer oppskrift på en god og lettlaget pastasalat. Pastasalaten passer fint å servere som lunsj eller som en enkel middag. Den er ganske fyldig, med pasta, tomater, bønner og fetaost. Server gjerne brød til.

Pastasalat med balsamicostekte tomater

Til 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta, f.eks. fusilli
  • 1 pakke Go Green bønnemix (kan erstattes av 175 g andre hermetiske bønner, f.eks. hvite bønner)
  • 150 g aspargesbønner (frosne)
  • 400 g kirsebærtomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 150 g fetaost, smuldret
  • 30 g rucola (eller annen grønn salat)
  • 1 dl sorte oliven
  • Salt og pepper

Sennepsvinaigrette

  • 1 ss fransk sennep (eller annen sennep)
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1/2 presset sitron
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 2 krm salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du:

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la den renne av. Avkjøl. Bland inn bønnene.
  • Forvell de grønne bønnene i lettsaltet vann i 3–4 minutter, og skyll i kaldt vann. Del dem i to om de er store, og bland inn i pastasalaten.
  • Stek tomatene raskt i olivenolje, slik at de får farge. Dryss over litt salt og pepper, og ringle over balsamicoeddiken. Rist på pannen, slik at eddiken blir godt fordelt. Avkjøl.
  • Bland i fetaost i pastasalaten. Krydre salaten.
  • Visp sammen dressingen, og slå den over (eller server ved siden av).
  • Legg opp pastasalaten på et fint fat, og topp med tomater, rucola og oliven.

Kilde: Matklubben.nu

Legg inn en kommentar