Vegetarisk ukemeny – uke 41

Det er søndag, og her kommer en ny vegetarisk ukemeny – denne gang for uke 41.

Det er mange gode grunner til å velge frukt og grønnsaker etter sesong. For det første er sannsynligvis smaken bedre når frukten og grønnsakene er helt ferske. Det er dessuten større sannsynlighet for at frukten og grønnsakene er nærprodusert og har en billigere pris, når de er i sesong.

Som nevnt tidligere, prøver jeg å se på kostholdsrådene fra Helsedirektoratet når jeg setter opp disse ukemenyene. (Følg linken). Vegetaroppskriftene på bloggen er basert på lakto-ovo-vegetarisme, det vil si at de har planteføde i tillegg til egg og melk. Mange av meieriproduktene i oppskriftene kan imidlertid byttes ut med soya- og havrealternativer og lignende, for dem som ikke spiser meieriprodukter. Etter hvert vil jeg legge ut flere veganske oppskrifter på bloggen.

Ønsker alle en riktig god uke!

Trykk på linken for å komme til oppskriftene.

Mandag – Potet- og purreløksuppe

Tirsdag – Vegetargryte

Onsdag – Grønnsakswok med nøttehummus

Torsdag – Vegetarisk pytt i panne

Fredag – Kokosdal med linser

Lørdag – Vegetarlasagne med spinat og ricottaost

Søndag – Kikertboller med ovnstekte potetbåter og gulrotzaziki

Ukens kake – Hvetesnurrer med makronfyll

Ukens brød – Valnøttbrød

Legg inn en kommentar