Couscoussalat med brokkoli, kikerter og fetaost

Dette er en fyldig og næringsrik salat med god smak av karri. Det tar ikke så lang tid å lage salaten, couscousen blir ferdig på et blunk. Dersom du vil gjøre retten mer næringsrik, så velger du couscous som er laget av fullkorn. For en glutenfri variant bytt ut couscousen med hvit quinoa.

Server salaten med godt brød.

Couscoussalat med brokkoli, kikerter og fetaost

3 – 4 personer

Ingredienser:
4,2 dl vann
2,4 dl ukokt couscous
3,5 dl brokkolibuketter
1,2 dl finhakket rødløk
Ca 1 – 2 dl revet gulrot
0,5 dl rosiner
0,5 dl cashewnøtter, hakket
1 boks hermetiske kikerter, skylt og avrent.
1,5 dl smuldret fetaost (kan sløyfes)

Dressing
6 ss hvitvinseddik
5 ss olivenolje
2 ss sukker
3 – 4 ts karri pulver
1 ts revet frisk ingefær
3/4 ts salt

Rør dressingen sammen med en stavmikser eller en gaffel.

Slik gjør du:
1. Kok opp vannet og rør inn couscousen. Sett kjelen på siden av platen, og dekk med et lokk. La stå i 5 minutter, og fluff opp med en gaffel.
2. Kok brokkolibukettene i 2 – 3 minutter, og la de renne av. Avkjøl og bland inn i couscousen.
3. Bland inn rødløk, gulrot, rosiner og kikerter og ha salaten på en fat eller i en bolle.
4. Bland inn halvparten dressingen. Resten serverer du ved siden av til å dryppe over.
5. Cashewnøtter og smuldret fetaost has på toppen.

Legg inn en kommentar