Rugbrød laget i langpanne

Rugbrød i langpanne – enkelt og godt

Dette er et godt og lettlaget brød som det passer fint å servere som tilbehør til supper og gryter, eller bare som vanlig frokostbrød. Brødet blir bare enda bedre av en tur i fryseren, og så varmet opp i stekeovnen.

Rugbrød laget i langpanne

16 biter

Ingredienser:

  • 1/2 pk gjær (eller en pose tørrgjær)
  • 5 dl melk
  • 1 ss honning
  • 2 små ts salt
  • 1 dl solsikkefrø
  • 8 dl hvetemel
  • 4 dl fin sammalt rug

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til fingervarmt (37°).
  3. Rør ut gjæren i litt av melken til den har løst seg opp, og tilsett deretter resten av melken, honning, salt, solsikkefrø, sammalt rug og nesten alt hvetemelet. Spar litt hvetemel til utbakingen.
  4. Kna deigen godt sammen til den slipper kantene. La deigen heve tildekket til dobbelt volum, ca. 40 minutter.
  5. Kle en langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir.
  6. Ta deigen ut av bollen, kna den, og kjevle den ut til en stor leiv som du legger i langpannen.
  7. Skjær leiven i firkanter, 16 ruter (bruk gjerne en pizzakutter).
  8. La deigen deretter heve over varme (for eksempel over en bolle med kokende vann) i ytterligere 30 minutter.
  9. Stek brødet på nederste rille på 225 grader i 15 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Legg inn en kommentar