Vegetarisk ukemeny – uke 15, år 2 – påskemat

Vegetarmat til påske

Her finner du tips til vegetariske middagsretter for påskedagene.

Siden det er påske og vi gjerne unner oss litt ekstra, foreslår jeg både forrett, hovedrett og dessert for disse dagene. Hvis du kun ønsker én rett, er det bare å velge en av dem 🙂

Jeg har forsøkt å unngå eggretter (stort sett), siden jeg antar at det vil være rikelig med dette til påskens øvrige måltider.

Middagsforslagene for påskeuken henter inspirasjon fra ulike lands kjøkken. Her finner du blant annet både italiensk-, fransk- og gresk-inspirerte middagstips.

Jeg foreslår at disse middagsrettene får følge av godt brød og friske, fargerike salater eller råkost – gjerne med en vinaigrette eller annen type dressing.

Nederst i innlegget finner du forslag til brød og salater. Følg linkene for å komme til oppskriftene.

VEGETARISKE MIDDAGSFORSLAG – PÅSKEUKEN

Palmesøndag:

Forrett: Gresk salat

Hovedrett: Moussaka laget med Meatish vegetardeig
Servér med en grønn salat og godt brød.

Dessert: Crêpes med stekt banan og sjokoladesaus (tips).

Mandag:

Forrett: Raita – indisk yoghurtsaus

Hovedrett: Chana masala servert med ris – indisk kikertgryte.

Nanbrød passer fint til.

Dessert: Ovnsbakte pærer

Tirsdag:

Forrett: Bruschetta – for eksempel med tomat- og basilikumrøre, tapenade, eller med fetaost og stekte pærer.

Hovedrett: Fransk linsesalat
Server gjerne linsesalaten sammen med en god potetgrateng.

Dessert: Tilslørte bondepiker

Onsdag:

Forrett: Thai blomkålsuppe

Hovedrett: Vegetarburger à la Smalhans

Server med grønn salat og potet- og sellerigrateng.

Dessert: Mandelbunn med krem, hermetiserte pærer og revet sjokolade (tips).

Skjærtorsdag:

Forrett: En «starter» med forskjellige dipper og rører:

Hovedrett: Vegetarisk linsegryte fra Vest-Afrika
Server med ris, salat og stekepannebrød.

Dessert: Kokospletter med nyrørt bringebærsyltetøy og kardemommeyoghurt

Langfredag:

Forrett: Pastasalat
Dropp ost i pastasalaten, siden det er ost i paien.

Hovedrett: Ostepai med asparges
Server gjerne salat til.

Dessert: Ferdigkjøpt marengsbunn med vaniljekrem og bær (tips).

Påskeaften:

Forslag til meny for påskeaften

1. påskedag:

Forrett: Salat med chévre, avokado og pinjenøtter

Hovedrett: Fransk linsegryte med sopp og grønnkål
Server med ris og gjerne potetgalette.

Dessert: Fransk eplekake

Brød som passer til rettene:

Til slutt et par gode salater:

Legg inn en kommentar