Vegetariske nachos – med refried beans

Dette er en skikkelig digg vegetarisk variant av meksikanske nachos, og retten er et supert alternativ til taco. I retten er kjøttdeig byttet ut med spicy bønnestuing (refried beans).

VEGETARISKE NACHOS

Ingredienser:

  • 185 g pakke med nachochips
  • 1 porsjon bønnestuing (refried beans) – se oppskrift nedenfor
  • 2,4 dl revet ost, gjerne cheddar
  • 1 – 2 glass salsa
  • Guacamole
  • Lettrømme
  • Frisk hakket vårløk (eller koriander)

Slik gjør du:

  • Smør en paiform og legg nachochips i et tett lag i bunnen.
  • Bre bønnestuingen over, og dryss ost på toppen.
  • Stek på 180 grader i 10 minutter.
  • Topp med salsa og guacamole.

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1 ss saft fra sitron eller lime
  • 4 ss yoghurt naturell (eller crème fraîche eller rømme)

Moses sammen med en stavmikser.

Bønnestuing (refried beans)

  • 2 bokser bønner i lake (svarte eller røde – f.eks. kidneybønner)
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 1 tomat, grovhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Olivenolje for steking
  • Chiliflak etter ønske (et lite dryss er nok for en spicy smak)

Slik gjør du:

  • Skyll bønnene godt og la dem renne av i et dørslag.
  • Fres løk og hvitløk myke i en gryte med litt olivenolje.
  • Tilsett spisskummen og stek det i et halvt minutt mens du rører.
  • Tilsett tomat og stek til den er myk og det meste av saften er dampet bort.
  • Rør inn tomatpuré, vann og bønner.
  • La bønnene småkoke i ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og chiliflak hvis du vil ha bønnene mer spicy.

Slik lager du nachosene:

Lag først bønnestuingen – se oppskrift ovenfor.

Legg nachochips i bunnen av en paiform.

Bre bønnestuingen utover chipsen, og strø så over ost. Stek på 180 grader i 10 minutter.

Når nachosen steker, lager du guacamolen. Topp den ferdig stekte nachosen med salsa og guacamole. Server med lettrømme.

Kilde oppskrift Refried beans: Matpaabordet.no

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar