Yogarundstykker

Kokeboken Yogamat inneholder spennende vegetariske oppskrifter.

Selv om det finnes millionvis av oppskrifter å søke frem på nettet, holder jeg fortsatt en knapp på den gode, gamle kokeboken. Det er så mange bra og spennende kokebøker å få kjøpt. Det er ikke noe problem å finne en kokebok for akkurat det du har lyst til å lage.

Her om dagen kjøpte jeg kokeboken Yogamat, som er skrevet av de svenske forfatterne Anna Gidgård og Cecilia Davidson. Dessverre var den utsolgt på norsk, men den var tilgjengelig på svensk, så da kjøpte jeg den i stedet.

Kokeboken Yogamat inneholder melkefrie og glutenfrie oppskrifter basert på uraffinert mat.

Kokeboken er vegetarisk, og alle oppskriftene er basert på uraffinert mat. De er også melkefrie og glutenfrie. Jeg synes kokeboken skiller seg fra mange andre kokebøker jeg har lest, ved at det er brukt mye rå grønnsaker i oppskriftene. Boken har fokus på mat som gjør godt, og som gir kroppen god næring.

Disse glutenfrie yogarundstykkene er laget med bokhvete, hirse, søtpotet og maismel.

Fra kokeboken har jeg hentet oppskriften på Yogarundstykker. Den kan også bakes som to brød. Opprinnelig er oppskriften på brød, men jeg bakte dem ut som rundstykker. Bokhvete, hirse, søtpotet og maismel gir disse rundstykkene en spennende smak. Rundstykkene er glutenfrie.

Yogabrød / Yogaboller

Porsjoner: 2 brød eller ca. 40 boller

Ingredienser

  • 1/2 pakke med gjær (30 gram)
  • 2 teskjeer honning
  • 6 dl lunkent vann
  • 7 dl hirse eller bokhveteflak
  • 1 1/2 dl finhakkede tørkede aprikoser
  • 600 g kokte, skrelte, kalde søtpoteter
  • 5 dl vann
  • 4 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø
  • 1 1/2 dl sesamfrø (pluss litt ekstra for å drysse oppå)
  • 5 dl bokhveteflak
  • 6 dl maismel (polenta)
  • 3 teskjeer støtte fennikelfrø (eller 2 ts anisfrø)
  • 1 ss salt
  • 3 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut med honning og vann i en stor bolle. Tilsett hirse eller bokhveteflak. La stå i ca. 1 time ved romtemperatur.
  2. Ha alt i en kjøkkenmaskin og tilsett de andre ingrediensene (mos søtpotetene først). Kjør i ca. 10 minutter på middels hastighet. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, bland alt godt sammen i bollen.
  3. Sett ovnen på 100 °C.
  4. Fordel røren i to smurte brødformer (1 1/2 liter). Bak brødet i 50 minutter.
  5. Pensle brødet med olje og dryss over sesamfrø. Øk ovnsvarmen til 175 °C og bak ytterligere 1 time.
  6. Steketid for boller: 10 minutter på 175 °C, deretter 30 minutter på 200 °C.
Disse rundstykkene er både sunne og smakfulle – perfekt til frokost eller lunsj.

Legg inn en kommentar