
Her om dagen fikk jeg lyst på noe godt til frokost, og da ble det scones. Scones er et veldig enkelt og greit bakverk, særlig fordi det går så raskt å lage det. Jeg tror ikke det gikk mer enn 20 minutter fra jeg startet med deigen, til sconesene sto ferdig på bordet.
Dette er en litt luksuriøs type scones – det er både tørket frukt, nøtter og smør i deigen. De er kjempegode og passer godt både til frokost og som kaffemat. Hvis du ønsker mer rundstykkelignende scones, så prøv denne: Grove scones.
Scones med tørket frukt og nøtter
8 scones | Ovn: 200 grader
Ingredienser:
- 3 dl hvetemel
- 1,2 dl fin sammalt hvete
- 2 ts bakepulver
- 1 ss brunt sukker eller annen søtning (kan sløyfes)
- 1/4 ts salt
- 5 små ss smør eller margarin, smeltet
- 1,2 dl yoghurt
- 1 egg
- (Evt. 1 dl melk i tillegg hvis deigen virker tørr)
- 1 dl hakket tørket frukt, gjerne blandet (Jeg brukte tørket aprikos)
- 1 liten neve hakkede nøtter (Jeg brukte valnøtter)
Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 200 grader C. Dekk en plate med bakepapir.
- Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.
- Ha i smeltet smør, yoghurt og egg, og bland godt.
- Rør inn den hakkede tørkede frukten og nøttene. (Deigen blir klissete.)
- Sett 8 scones på platen med en skje.
- Stek i 14–16 minutter til sconesene er brune i kantene.
- Serveres varme. Sconesene kan fryses.

