Thai grønn curry – vegan

En smakfull og raskt laget thai grønn curry.

Det er mandag, og her kommer oppskrift på en kjøttfri middagsrett – Thai grønn curry. Curryen er kjempegod, og veldig raskt laget.

Thai-kjøkkenet tror jeg må være ett av verdens beste. Thai-mat lages med enkle, rene og sunne ingredienser, og har en spennende variasjon i smaker. Ofte er det surt, salt, sterkt og søtt i samme rett. Her har jeg servert curryen med thai-rotibrød. Rotibrød er stekte matbrød som blåser seg opp når de får varme, og blir flate igjen når de blir kalde.

Thai grønn curry – vegan

Ingredienser

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 stor løk
  • 3 cm ingefær (revet)
  • 2 – 3 håndfuller frossede wok-grønnsaker (eller friske, f.eks. gulrot, blomkål, brokkoli – oppskåret) (ca. 2 – 3 dl)
  • 1/2 pk. sukkererter (oppdelt)
  • 8 minimais
  • 2 dl grønnsaksbuljong fra terning
  • 1 boks kokosmelk – 400 ml
  • 1 ss lønnesirup (eller brunt sukker)
  • 1-2 ss grønn karripasta
  • Saften fra 1/2 lime
  • Smakes til med salt
  • 1 dl peanøtter eller cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Skjær løk i terninger, og riv ingefæren. Stek i olje i en panne på middels varme i noen minutter.
  2. Legg i de frosne grønnsakene og stek videre i noen minutter.
  3. Vask sukkerertene, og del dem og minimaisen i små biter. Legg dem sammen med de andre grønnsakene i pannen.
  4. Tilsett buljong og kokosmelk og la det putre på svak varme i 10-15 minutter.
  5. Tilsett karripastaen, lønnesirup og salt. La det surre ytterligere 5 minutter. Tilsett nøttene helt til slutt, slik at de fremdeles er sprø.
  6. Servér med basmatiris eller thai roti-brød.
Thai roti-brød – perfekt tilbehør til grønn curry.

Thai Roti-brød

Ingredienser

  • 3,5 dl hvetemel
  • 3/4 ts salt
  • 3/4 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts bakepulver
  • 0,6 dl varmt vann
  • 0,6 dl melk (bruk kokosmelk for vegansk versjon)
  • Tilsett evt. noen spiseskjeer vann hvis deigen virker tørr
  • Smør/rapsolje – til pensling av brødene før steking

Slik gjør du

  1. Bland mel, salt, sukker og bakepulver i en bolle og bland godt.
  2. Tilsett oljen, varmt vann og varm melk, og bland godt. Hvis deigen er veldig tørr, tilsett litt mer vann eller melk. Kna deigen godt sammen.
  3. La deigen hvile i ca. 30 minutter.
  4. Del deigen i 8 like deler. Ha mel på bakebordet.
  5. Kjevle hver del til et syltynt rundt brød. Pensle dem med smør eller rapsolje.
  6. Ha litt rapsolje i en panne. Stek rotibrødene på høy (til medium) varme til de bobler på den ene siden. Snu dem og stek videre til brødet blir gyldenbrunt.
  7. Gjenta prosessen for resten av deigen. Thai roti-brødet serveres til den grønne curryen.

Legg inn en kommentar