
Det er mandag, og her kommer oppskrift på en kjøttfri middagsrett – Thai grønn curry. Curryen er kjempegod, og veldig raskt laget.
Thai-kjøkkenet tror jeg må være ett av verdens beste. Thai-mat lages med enkle, rene og sunne ingredienser, og har en spennende variasjon i smaker. Ofte er det surt, salt, sterkt og søtt i samme rett. Her har jeg servert curryen med thai-rotibrød. Rotibrød er stekte matbrød som blåser seg opp når de får varme, og blir flate igjen når de blir kalde.
Thai grønn curry – vegan
Ingredienser
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 stor løk
- 3 cm ingefær (revet)
- 2 – 3 håndfuller frossede wok-grønnsaker (eller friske, f.eks. gulrot, blomkål, brokkoli – oppskåret) (ca. 2 – 3 dl)
- 1/2 pk. sukkererter (oppdelt)
- 8 minimais
- 2 dl grønnsaksbuljong fra terning
- 1 boks kokosmelk – 400 ml
- 1 ss lønnesirup (eller brunt sukker)
- 1-2 ss grønn karripasta
- Saften fra 1/2 lime
- Smakes til med salt
- 1 dl peanøtter eller cashewnøtter
Slik gjør du
- Skjær løk i terninger, og riv ingefæren. Stek i olje i en panne på middels varme i noen minutter.
- Legg i de frosne grønnsakene og stek videre i noen minutter.
- Vask sukkerertene, og del dem og minimaisen i små biter. Legg dem sammen med de andre grønnsakene i pannen.
- Tilsett buljong og kokosmelk og la det putre på svak varme i 10-15 minutter.
- Tilsett karripastaen, lønnesirup og salt. La det surre ytterligere 5 minutter. Tilsett nøttene helt til slutt, slik at de fremdeles er sprø.
- Servér med basmatiris eller thai roti-brød.

Thai Roti-brød
Ingredienser
- 3,5 dl hvetemel
- 3/4 ts salt
- 3/4 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 1/2 ts bakepulver
- 0,6 dl varmt vann
- 0,6 dl melk (bruk kokosmelk for vegansk versjon)
- Tilsett evt. noen spiseskjeer vann hvis deigen virker tørr
- Smør/rapsolje – til pensling av brødene før steking
Slik gjør du
- Bland mel, salt, sukker og bakepulver i en bolle og bland godt.
- Tilsett oljen, varmt vann og varm melk, og bland godt. Hvis deigen er veldig tørr, tilsett litt mer vann eller melk. Kna deigen godt sammen.
- La deigen hvile i ca. 30 minutter.
- Del deigen i 8 like deler. Ha mel på bakebordet.
- Kjevle hver del til et syltynt rundt brød. Pensle dem med smør eller rapsolje.
- Ha litt rapsolje i en panne. Stek rotibrødene på høy (til medium) varme til de bobler på den ene siden. Snu dem og stek videre til brødet blir gyldenbrunt.
- Gjenta prosessen for resten av deigen. Thai roti-brødet serveres til den grønne curryen.
