Linsesuppe med chili

En tallerken rykende varm suppe smaker godt en kald høstdag. Denne linsesuppa er rask å lage, og den er perfekt å servere som middag til hverdags.

Linsesuppe med chili

Til 4 personer

2 dl (200g) grønne linser
1 stor skrelt og hakket gul løk
1/2 – 1 rød chili uten frø, skåret i strimler
1 rød paprika uten frø, skåret i strimler
2 ss olivenolje eller rapsolje
1 ts spisskummen
3 middels store råskrelte poteter i skiver
1 liter vann
1 boks (400g) hele tomater
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts salt, 1/2 – 1 ts sukker
1 presset hvitløksfedd
Hakket persille

Slik gjør du:
Legg linsene i bløt i kaldt vann i ca. 2 timer. Slå deretter av vannet og skyll linsene i dørslaget. Sett det til side.

Fres løk, strimlet chili og paprika i noen minutter i olje i en kjele. Tilsett deretter spisskummen, poteter, vann, tomater og buljong. Tilsett også de avrente linsene. Kok alt under lokk i ca. 30 minutter. Smak til med salt og sukker mot slutten. Rør inn presset hvitløk. Dryss med hakket persille før servering. Server med et godt brød.

Legg inn en kommentar