
Dette er en vegetarisk middagsrett som du lager i en fei. I retten er baconet som vanligvis brukes i carbonara byttet ut med halloumiost. Servert med bønnepasta er retten svært proteinrik, og den passer særlig bra for de som ønsker et proteinrikt kosthold eller følger et lavkarbokosthold.
Bønnepasta er kanskje ikke noen kulinarisk højdare, så om du ikke liker det, er denne retten like god med helt vanlig pasta. Bare for å ha nevnt det.
Jeg vil tro at pastaen kommer best til sin rett sammen med litt sterke smaker. Tomatene og kryddergrønt gir retten en fint løft.
Vegetarisk carbonara med halloumiost
Til 4 personer
Ingredienser:
- 1 pakke pasta (200 g), gjerne bønnepasta
- 1 pakke halloumi
- 1 boks Oatly iMat Fraiche, eller 2 dl matfløte
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- En halv pakke cherrytomater (ca. 100 g)
- Salt og pepper
- Olje til steking
Slik gjør du:
- Skjær halloumien i strimler, og stek den gyllen i litt olje.
- Hakk løken og stek den i en egen panne i litt olje til den blir myk.
- Ha den stekte halloumien oppi pannen (se kommentar nedenfor). Tilsett matfløten og la alt småputre i noen minutter.
- Press deretter i hvitløken, og smak til med salt og pepper.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Del cherrytomatene i to og hakk noen blader med kryddergrønt.
- Bland sammen pastaen og sausen. Ha i vispet egg og bland godt.
- Dryss over cherrytomatene og kryddergrønt før servering.
Kommentar: Hvis du ikke ønsker å ha halloumien oppi sausen, kan du strø den over til slutt.
Næringsinnhold per porsjon:
- 34,5 g protein
- 16,5 g karbohydrater
- 25 g fett




Kilde oppskrift: Vegetariskmatrecept.se