Marokkansk linse- og grønnsaksgryte

En av dagene i påsken sto en kjempegod vegetargryte på menyen hjemme hos meg.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å matblogge den dagen i det hele tatt, men så var gryta så god, så her kommer oppskriften likevel! 🙂

Gryteretten er smaksrik og spicy, og den passer fint å servere med ris, salat og en klatt yoghurt til.

En smaksrik marokkansk linse- og grønnsaksgryte.

Marokkansk linse- og grønnsaksgryte

Til: 5 – 6 personer

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 middels gul løk
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 4 stilker stangselleri, hakket
  • 1/2 ss kummin
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts cayenne pepper (kan byttes ut med et dryss chiliflak)
  • 1 boks hermetiske kikerter (skylt og avrent) (400 g)
  • 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g) (Bruk de med hele tomater)
  • 200 g frosne blomkålbuketter (eller rå)
  • 1,4 liter grønnsaksbuljong
  • 2,4 dl brune linser *
  • 1 laurbærblad (kan sløyfes)

*Skyll linsene godt i flere vann før du har de i gryta.

Slik gjør du

  1. Skjær opp løk og hakk hvitløk. Stek løken i en stor kjele med olivenolje over middels varme til den er myk. Tilsett selleri hakket i terninger, og fortsett å steke i 2-3 minutter.
  2. Tilsett kummin, gurkemeie, kanel og cayennepepper i kjelen. La det frese sammen med grønnsakene en liten stund.
  3. Ha i hermetiske tomater (hakket i terninger + kraften), kikerter (som er godt skylt og avrent) og blomkålbuketter i kjelen. Rør godt rundt, og tilsett grønnsaksbuljong og laurbærblad.
  4. Skru opp varmen, legg på lokk og kok opp. Ha så i linser, rør godt rundt og kok opp igjen.
  5. Skru ned varmen, og la gryteretten småkoke på lav varme under lokk i ca. 30 minutter. Ta opp laurbærblad. Tilsett evt. litt mer salt hvis det trengs.
  6. Server med ris, og dryss evt. over koriander.

Legg inn en kommentar