En av dagene i påsken sto en kjempegod vegetargryte på menyen hjemme hos meg.
Jeg hadde egentlig ikke tenkt å matblogge den dagen i det hele tatt, men så var gryta så god, så her kommer oppskriften likevel! 🙂
Gryteretten er smaksrik og spicy, og den passer fint å servere med ris, salat og en klatt yoghurt til.

Marokkansk linse- og grønnsaksgryte
Til: 5 – 6 personer
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 middels gul løk
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 4 stilker stangselleri, hakket
- 1/2 ss kummin
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts kanel
- 1/4 ts cayenne pepper (kan byttes ut med et dryss chiliflak)
- 1 boks hermetiske kikerter (skylt og avrent) (400 g)
- 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g) (Bruk de med hele tomater)
- 200 g frosne blomkålbuketter (eller rå)
- 1,4 liter grønnsaksbuljong
- 2,4 dl brune linser *
- 1 laurbærblad (kan sløyfes)
*Skyll linsene godt i flere vann før du har de i gryta.
Slik gjør du
- Skjær opp løk og hakk hvitløk. Stek løken i en stor kjele med olivenolje over middels varme til den er myk. Tilsett selleri hakket i terninger, og fortsett å steke i 2-3 minutter.
- Tilsett kummin, gurkemeie, kanel og cayennepepper i kjelen. La det frese sammen med grønnsakene en liten stund.
- Ha i hermetiske tomater (hakket i terninger + kraften), kikerter (som er godt skylt og avrent) og blomkålbuketter i kjelen. Rør godt rundt, og tilsett grønnsaksbuljong og laurbærblad.
- Skru opp varmen, legg på lokk og kok opp. Ha så i linser, rør godt rundt og kok opp igjen.
- Skru ned varmen, og la gryteretten småkoke på lav varme under lokk i ca. 30 minutter. Ta opp laurbærblad. Tilsett evt. litt mer salt hvis det trengs.
- Server med ris, og dryss evt. over koriander.
