
Som oftest er det vegetaroppskrifter jeg legger på denne bloggen, men her kommer, som en variasjon, en oppskrift med fisk. Oppskriften kommer fra Matprat, og du finner den her:
Kokos- og currypanne med torsk
Dette er oppskriften for deg som liker litt spicy mat til middag. Fiskegryta er sterk og god, og den setter virkelig fart på smaksløkene. I tillegg er den enkel og grei å lage, noe som er viktig i en travel hverdag.
Kokos- og currypanne med torsk
Ingredienser
- 200 g fullkornris
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1/2 stk purre
- 1/2 stk grønn paprika
- 2 ss olje
- 4 dl lett kokosmelk
- 2 ss rød karripasta
- Saft og skall av 1/2 stk lime
- 1/2 stk finhakket rød chili
- 4 ss finhakket frisk koriander
Slik gjør du
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær torsk i serveringsstykker. Krydre med salt.
- Skjær purre i skiver og paprika i biter.
- Ha olje i en varm dyp panne eller bred gryte. Fres purre, paprika og chili til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg.
- Tilsett kokosmelk og kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke i noen minutter.
- Ha fiskestykkene i gryten og tilsett samtidig skall og saft av lime. Legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Dryss over hakket koriander og chili og server med ris. Du kan også strø noen kokosflak oppå.
Variasjon
I stedet for ris kan du servere retten med brokkoli som på bildet (lavkarbovariant).
