Pai uten paibunn

Her følger oppskrift på en grei og enkel sommerrett – Pai uten paibunn.

Nå kan det sikkert stilles spørsmål ved om en pai uten paibunn egentlig kan kalles pai, men det mener jeg absolutt at denne kan.

Den har alt som en pai skal ha, med unntak av bunnen. Når en slipper å lage paibunn så går det så mye raskere å lage pai. Perfekt på varme sommerdager når en ikke ønsker å bruke så mye tid på å lage mat. Paien kan lages vegetarisk eller ikke, alt etter ønske. Hvis du vil ha den vegetarisk tilsetter du litt kikerter. Hvis ikke, litt kokt skinke eller noe annet du liker.

Oppskriften er beregnet til to personer. Server med en god salat, godt brød og smør, se forslag nedenfor.

Pai uten paibunn

Til 2 personer

2 gule løk

1 ss smør

2 fedd hvitløk

Purreløk, 2 – 3 ss (eller så mye du ønsker)

175 g kokte kikerter eller 175 g kokt skinke

50 g Jarlsbergost

3 egg

1/2 dl kremfløte

Et lite dryss kajennepepper og salt og pepper (smak til).

Slik gjør du:

Smør en liten paiform, eller en liten ildfast form.

Fres løk, hvitløk og purreløk blant i smør i en stekepanne på medium varme. Ha det i bunnen av paiformen, sammen med kikerter eller kokt skinke. Visp egget sammen med kremfløten og slå det over. Dryss på Jarlsbergost på toppen.

Stekes i ovnen på nederste rille på 175 grader i 35 – 40 minutter.

Tips til godt brød og grønn salat.

Legg inn en kommentar