En hyggelig kveld i gourmetklubben

God tre-retters meny

Her om dagen var jeg på treff i gourmetklubben min.

Vi er en gjeng som treffes av og til for å lage gourmetmat sammen. Det å møtes for å lage mat er en veldig koselig og sosial form for selskap, samtidig som maten og vinen er helt på topp.

Det er litt ulikt hvor mange som er med på treffene. Noen ganger er vi mange, andre ganger færre. Uansett om vi er få eller mange, deler vi på å lage rettene. Noen lager forretten, andre hovedretten, og noen desserten. Menyen er nøye planlagt på forhånd, og det er kveldens vert som står for innkjøpene. Utgiftene deler vi på etterpå.

Det blir litt frem og tilbake og ut og inn på kjøkkenet når maten skal lages, men det er noe av det som gjør denne formen for selskap så hyggelig. En gourmetkveld er livlig og full av aktivitet

Til slutt setter vi oss til bordet for å nyte maten vi har laget, med tilhørende vin, og der blir vi sittende lenge. Underveis får de som har laget de ulike rettene ansvaret for å presentere dem for de andre i selskapet.

Denne fredagskvelden var vi åtte personer som møttes for å lage gourmetmat, og vi laget en veldig god tre-retters meny – en meny som jeg tror også kan passe fint som en påskemeny.

Meny

Forrett

Salat med reker, avokado, agurk og lime. Servert med parmesanchips.

Se oppskrift nedenfor.

Hovedrett

Lammefilet med rotfruktgrateng, smørstekt sopp og rødvinsaus.

Oppskriften fant vi på Trines matblogg. I originaloppskriften skulle det være kantareller, men vi byttet dem ut med aromasopp.

Dessert

Panna cotta med appelsinsaus.

Også denne oppskriften finner du på Trines matblogg.

Salat med reker, avokado, agurk og lime. Servert med parmesanchips.
Lammefilet med rotfruktgrateng, smørstekt sopp og rødvinsaus.
Rotfruktgratengen var et perfekt tilbehør til hovedretten.

Vinanbefaling

Til hovedrett

Vi drakk denne til hovedretten.

Salat med reker, avokado, agurk og lime

Ingredienser (4 personer)

  • 200 g rensede reker
  • 1 avokado
  • 1/2 agurk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 2 ss limesaft
  • 4 ss olivenolje
  • 1 bunt gressløk
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Salat
  • 4 ss seterrømme
  • Friske urter

Fremgangsmåte

  1. Ta av noen av rekene til pynt.
  2. Fjern skinn og stein fra avokadoen. Skrell agurken, del den på langs og fjern kjernene.
  3. Skjær agurk og avokado i terninger (ca. 1/2 x 1/2 cm).
  4. Finhakk hvitløken og skjær gressløken smått.
  5. Bland agurk, avokado, hvitløk og gressløk i en bolle.
  6. Tilsett reker, limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  7. Fordel rekesalaten i fire kopper og press den lett sammen.
  8. Hvelv salaten på tallerkener. Pynt med reker, salatblad og noen strå gressløk.
  9. Legg litt revet salat rundt tallerkenen.
  10. Rør rømmen tyntflytende og drypp den over salaten.

Parmesanchips

  1. Dryss revet parmesan i små hauger på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. Stek ved 160°C til osten er gyllenbrun og sprø.

Legg inn en kommentar