
Dette er en deilig vegetarrett full av næringsrike ingredienser, – som grønne linser, rødbeter og fersk geitost.
Den passer fint å servere som en lett lunsjrett, for eksempel servert med godt brød og et glass forfriskende mineralvann, eller et glass hvitvin til.
Linsesalaten passer å lage året rundt. Rødbeter er vanligvis lett tilgjengelige i de fleste dagligvarebutikker. Likevel er retten kanskje spesielt fin å lage om høsten, når rødbetene er på sitt beste. Rødbeter er en av de sunneste grønnsakene vi har, og noe vi bør spise mer av.
Hovedingrediensen i denne retten er grønne linser. Dersom du får tak i de franske Le Puy-linsene, bør du absolutt velge dem – de har en spesielt fin konsistens og passer perfekt til denne salaten.
I originaloppskriften brukes fersk geitost. Hvis dette er vanskelig å finne i butikken, kan norsk chèvre være et godt alternativ. Jeg valgte å bruke 150 g fetaost, og det fungerte helt fint. I tillegg laget jeg litt ekstra vinaigrette, da jeg syntes den opprinnelige mengden var noe knapp.
Oppskriften er hentet fra Rachel Khoo: Et lite kjøkken i Paris.
Linsesalat med rødbeter
Ingredienser
• 2,4 dl Puy-linser
• 1 laurbærblad
• 1 kvist timian
• Salt og pepper
• 1 kokt rødbete, skrelt
• En håndfull babysalatblader (valgfritt)
• 200 g fersk, myk geitost
• Ekstra virgin olivenolje
Dillvinaigrette:
• ½ bunt dill
• 2 ss solsikkeolje
• 2 ss hvitvinseddik
• ½ ts salt (smak til)
• En klype sukker
Fremgangsmåte
Vinaigretten:
Ha dillen (inkludert stilkene) i en blender sammen med solsikkeolje, hvitvinseddik, salt og sukker. Kjør til en jevn dressing. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig.
Linsene:
Skyll linsene i kaldt rennende vann. Ha dem i en stor kjele sammen med laurbærblad, timian og en raus klype salt. Dekk linsene med minst dobbelt så mye kokende vann, og kok i ca. 15 minutter, eller til de er møre (sjekk anvisningen på pakken).
Sil av linsene og fjern laurbærbladet og timianen.
Servering:
Bruk en mandolin eller en skarp kniv til å skjære rødbeten i tynne skiver.
Fordel linsene på tallerkener eller et stort serveringsfat. Strø over salatbladene (hvis du bruker dem), legg på rødbetskivene og smuldre geitosten over. Drypp vinaigretten og litt olivenolje på toppen. Avslutt med en klype salt og pepper
Server med et godt brød til. For eksempel dette: Vridde baguetter
