Dette er verdens enkleste eplekake, den tar bare noen minutter å lage. Også er den kjempegod! I høysesongen for de flotte norske eplene lages denne kaken ofte her i huset. Kaken er også fin ved at den enkelt kan bakes i mindre posjoner. I smuldrepaien på bildet har jeg halvert oppskriften.

SMULDREPAI
4 personer

800 g epler
2 ss sukker
1 ts kanel
2 dl hvetemel
1 ss sukker
100 g smør eller margarin

Ovnstemperatur : 225 grader C
Steketid: ca. 30 minutter

Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter. Eplebåter, sukker og kanel legges lagvis i en smurt, ildfast form. Bland mel og sukker. Smuldre smøret i blandingen. Dryss deigen over eplene. Stek paien i ovnen til den har fått farge og frukten er mør.

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar