
Her kommer et tips til en veldig enkel middagsrett som samtidig er litt raffinert, nemlig innbakt laks. Innbakt laks smaker kjempegodt, og den er et veldig godt alternativ til mer tradisjonelle fiskeretter med laks. Ved å bruke butterdeig, blir laksen saftig inni, og sprø utenpå. I grunnen kan en fylle butterdeigen med nesten hva som helst, etter smak. Her har jeg bakt laksen inn med Philadelphia-ost, hvitløk, purre og persille. Oppskriften er til 2 personer. (Eller en person som er veldig sulten)
INNBAKT LAKS
1 plate med butterdeig
2 stk laks 100 g
Philadelphia-ost 2-4 ss
Hvitløk (revet 1/2 fedd)
Purre hakket 1-2 dl
Persille hakket 1 ss
Sitronsaft 2- 4 ss
Salt og pepper
Slik gjør du:
Tin butterdeigen etter anvisningen på pakken Kjevle den til et rentangel så stort som mulig.
Del i to deler. På hver del smører du Philadelphia-ost, og drysser over purre og persille. Krydre laksen godt, og legg den på midten av deigstykket. Ha presset hvitløk oppå, og dynk med sitronsaft. Brett over deigen og lag en deigpakke. Bruk evt vann som lim på kantene. Legg over i form og stek til butterdeigen er gylden ca 20-25 min. Server med en frisk salat.
TIPS: Hvis du skulle ønske mer butterdeig rundt laksen, øk da til 2 plater.

