Tapas på menyen i bursdagsselskapet

For noen uker siden fylte Cathinka, yngste datter, 18 år, og forrige lørdag var dagen da hun feiret bursdagen sin – litt på etterskudd. Hun ønsket seg tapas som servering i selskapet, helst i form av fingermat – slik mat som man kan ta i hånden og som gjør at serveringen blir enkel. Hun bestemte selv hvilke tapas hun ville ha, og jeg laget dem. Disse var ikke så veldig tidkrevende å lage, det gikk egentlig ganske raskt – og da laget jeg mengder til et bursdagsselskap for 20 personer. Nedenfor bildene finner du oppskriftene, men her er de beregnet til 4 personer. Selskapet ble forresten veldig vellykket, og det hadde Hawaii og samba som tema.

Tapasmeny

  • Spekeskinke med melon
  • Lefseruller
  • Kyllingspyd Satay
  • Pølser med bacon
  • Potetbåter med aioli
  • Grønn salat
  • Couscoussalat
  • Ost i terninger

Oppskrifter

Kylling Satay – Kyllingspyd

  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1 presset fedd hvitløk
  • 1 ts revet ingefær (eller tørket)
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olje
  • 1/4 ts pepper
  • 2 kyllingfileter (blir 4 spyd) i biter

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til marinaden.
  2. Tre kyllingbiter på spiddene.
  3. Legg spiddene i en pose og øs marinaden over.
  4. La dem ligge en stund – så lenge du har tid.
  5. Legg dem på stekebrett.
  6. Sett ovnen på 200 grader.
  7. Stek i 10 minutter på hver side, dvs. snu dem underveis.
Kyllingspyd Satay – saftige kyllingspyd med smakfull marinade.

Ovnsstekte potetbåter

Oppskriften finner du her. Serveres med aioli – ferdigkjøpt.

Pølsebiter med bacon

  • 8 skiver bacon, delt i to
  • 2 ss honning
  • 1 1/2 ss fennikel (eller annet krydder etter ønske)
  • 1 pakke pølser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del opp pølsene i passende biter.
  3. Varm honningen litt i mikroen slik at den blir flytende.
  4. Pensle et tynt lag med honning på baconskivene og strø på krydder.
  5. Rull hver pølse inn i baconskivene, og tre gjennom en tannstikker eller et delt grillspyd.
  6. Legg alt på en stekeplate med bakepapir.
  7. Stek i ovnen i 25 minutter til baconet er sprøtt.

Blandet grønn salat

  • 1 hode isbergsalat
  • 1 agurk
  • 2 grønne paprika
  • 100 g fetaost
  • 1 pakke pinjekjerner
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Couscoussalat

  • 1 pakke couscous (gul type)
  • 1 rød løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 10-12 cherrytomater
  • 1 neve ruccola (kan sløyfes)
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok couscousen etter anvisning på pakken.
  2. Rens og skjær løk og hvitløk i biter.
  3. Del tomatene i fire.
  4. Bland løk og tomater sammen med olivenoljen.
  5. Ha i couscousen og bland alt godt sammen.
  6. Smak til med salt og pepper.

Lefseruller

  • 2 pk kremost (1 naturell og 1 med urter, fra Tine)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss finhakket soltørket tomat (kan sløyfes)
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • 1 pk Ola-lefser

Slik gjør du

  1. Rør sammen hvitløk, urter og soltørket tomat i kremosten.
  2. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Smør kremosten på lefsene.
  4. Legg utover hele lefsen etter smak:
    • Spekeskinke (1 pakke)
    • Skiver av røkelaks (1 pakke)

Spekeskinke og melon

  • 2 pakker spekeskinke
  • 1 honningmelon

Slik gjør du

  1. Skjær melonen i tynne båter.
  2. Snurr spekeskinke rundt og legg på fat.

Legg inn en kommentar