
Ostekake med aprikoskompott er en lettlaget ostekake som ikke trenger å stekes, og som dermed kan lages i en fei. Og med aprikoskompott (fra Nora) på toppen blir kaken frisk og god. Her har jeg laget kaken en kveld venninnene mine fra venninneklubben kom på besøk. Jeg tror kaken slo godt an hos dem, de sa ihvertfall at den var kjempegod. Og jeg er enig med dem, dette er en god og lettvint kake.
Her er oppskriften:
OSTEKAKE MED APRIKOSKOMPOTT
Bunn:
18 digestivekjeks
110 g smeltet smør el marg
En paiform smøres godt.
Ostekrem:
2 pk Tine kremost naturell (de små boksene)
1 kopp melis (Liten kopp, ca 1,2 dl)
2 dl fløte – piskes til krem
Slik gjør du:
Knus digestivekjeksene, og bland inn smøret. Trykkes ut i den smurte paiformen. (Det er enklest hvis du bruker fingertuppene)
Rør sammen Tine naturellkremost og 1 kopp melis (det trengs ikke så mye melis, siden kompotten på toppen er søt). Røres til en krem. Kremfløten stivpiskes. Rør ostekremen og kremfløten sammen til en krem. Denne kremen spres utover bunnen. Kakebunnen med ostekremen oppå bør nå stå kaldt til den skal serveres. Like før servering has 1 pk med aprikoskompott på toppen av kaken.
Her har Cathinka, da hun var åtte år, skrevet inn oppskriften i oppskriftsboken. Nederst har hun skrevet – Prøv og lage den!

Digestivekjeksen kan knuses med en stavmikser eller med hendene. En kan også ha kjeksene i en plastikkpose og knuse de med en kjevle.

De knuste kjeksene skal blandes med smeltet smør.Og trykkes ut i en form.


Tine kremost naturell og melis røres sammen til en glatt krem. Stivpisket kremfløte has i.


Oste- og kremblandingen skal spres utover kjeksbunnen.

Det skal være aprikoskompott på toppen av kaken.
Det er en fordel om kaken er litt avkjølt før aprikoskompotten has på.

Servert! Denne kaken passer forøvrig også utmerket som en dessertkake etter en middag. Også andre typer kompotter kan brukes f.eks. kirsebærkompott.