Her kommer en oppskrift på en grei, enkel og god kake – suksesskake. Den er stort sett som andre suksesskaker, eneste forskjellen er at det er sitronsmak på eggekremen.

MANDELBUNN
250 g melis
250 g mandler
5 eggehviter
Kjør mandlene i foodprosessor til de er finhakket, eller mal dem på mandelkvern. Bland i melisen. Stivpisk eggehvitene. Spar plommene, de skal brukes til eggekremen. Bland hvitene forsiktig med mandel-/melismassen og hell i smurt springform. Stek midt i ovnen på 20 minutter på 200 grader.
EGGEKREM MED SITRONSMAK
5 eggeplommer
1 dl sukker
100 g smør
Revet skall og saft fra en sitron
Smelt smøret i en liten kjele, og la det avkjøle. Finn frem en annen tykkbunnet kjele og sett på en varm plate. I kjelen har du eggeplommer, sukker, saft og skall av en sitron. Pisk kraftig i eggeblandingen til den tykner. Men pass på – eggene må ikke bli for varme. Da blir blandingen kornete. Pisk kraftig, og ta heller kjelen av platen til eggekremen er tykk. Til slutt helles smøret i en tynn stråle i eggeblandingen mens du fortsetter å piske kraftig. Has på kaken når den er avkjølt.
Ps: Hvis du har vanskelig for å få den gule kremen fast og tykk, er tipset å mikse det med miksmaster når det er helt avkjølt.

Oppskriften kommer fra boken Leve livet av Gøril Wiker.