
Her om dagen fylte Eivind, sønnen i huset, år, og det måtte naturligvis feires med en bursdagsfest. Heldigvis var det fint vær, og familieselskapet kunne avholdes ute i hagen. Det ble til at jeg valgte å lage buffet – med litt middelhavsinspirerte retter.
Her er hva som ble servert i Eivind sitt bursdagsselskap ute i hagen. Menyen er beregnet til 8 personer.
Buffet
- Ostepai med skinke og purre
- Ostepai med bacon og brokkoli
- Stekte tomater med basilikum og olivenolje (Servert varme)
Salater
- Salat med avocado, rødløk og fetaost. Sitronvinaigrette.
- Salat med valnøtter, rødløk, fetaost og sorte oliven. Vinaigrette med balsamicoeddik.
- Salat med ananas og agurk.
Kalde retter
- Chevreost
- Hvit camembert
- Blå Castello i skiver
- Grønne oliven
- Salamistenger – oppdelte
- Reddiker
- Salte kjeks
Se beskrivelser under bildene.





Oppskrift på ostepai med skinke og purre finner du på denne linken.


Tips
Jeg tror dette kan være en god meny å servere dersom du skal lage mat til mange. Ostepai kan lages på forhånd i langpanner (evt. varmes før servering) og salater kan lages i store boller. De kalde rettene er også enkle å tilpasse til antall gjester i selskapet. Denne serveringen er heller ikke av de dyreste, og det er en ganske lett meny med lite kjøtt.



Fine tips.