Buffet på menyen i bursdagsselskapet

Her om dagen fylte Eivind, sønnen i huset, år, og det måtte naturligvis feires med en bursdagsfest. Heldigvis var det fint vær, og familieselskapet kunne avholdes ute i hagen. Det ble til at jeg valgte å lage buffet – med litt middelhavsinspirerte retter.

Her er hva som ble servert i Eivind sitt bursdagsselskap ute i hagen. Menyen er beregnet til 8 personer.

Buffet

  • Ostepai med skinke og purre
  • Ostepai med bacon og brokkoli
  • Stekte tomater med basilikum og olivenolje (Servert varme)

Salater

  • Salat med avocado, rødløk og fetaost. Sitronvinaigrette.
  • Salat med valnøtter, rødløk, fetaost og sorte oliven. Vinaigrette med balsamicoeddik.
  • Salat med ananas og agurk.

Kalde retter

  • Chevreost
  • Hvit camembert
  • Blå Castello i skiver
  • Grønne oliven
  • Salamistenger – oppdelte
  • Reddiker
  • Salte kjeks

Se beskrivelser under bildene.

Kalde retter – se over.
Grillede varme tomater: En eske med mellomstore tomater delt i to. Strø over salt og klipp over basilikum (evt. 2 ts tørket). Ta over 2 – 3 ss olivenolje. Stekes til det er gyldent, ca. 20 minutter.
Først en seng med salat eller grønnkål. 2 – 3 avokado i terninger og en halv rødløk i skiver. Fetaost i terninger (et halvt glass). 1 ss sitronsaft, 1/2 ts sukker og 1-2 ss olivenolje blandes og slås over. Salt og pepper.
En seng av salat eller grønnkål. En halv rødløk i skiver. Et halvt glass med fetaost. 2 never med hakkede valnøtter. 1 ss balsamicoeddik, 2 ss olivenolje. Salt og pepper.
Salatseng, 1/2 boks ananas og 1/2 agurk i skiver. Balsamicovinaigrette som over. Salt og pepper.

Oppskrift på ostepai med skinke og purre finner du på denne linken.

Denne paien fylte jeg med en pakke stekt bacon i terninger og en kokt brokkoli, delt opp. Følg ellers oppskriften på ostepai i linken over.

Tips

Jeg tror dette kan være en god meny å servere dersom du skal lage mat til mange. Ostepai kan lages på forhånd i langpanner (evt. varmes før servering) og salater kan lages i store boller. De kalde rettene er også enkle å tilpasse til antall gjester i selskapet. Denne serveringen er heller ikke av de dyreste, og det er en ganske lett meny med lite kjøtt.

Kake, som seg hør og bør, til slutt. Dette er en pyntet sjokoladekake.

1 Comment

Svar på lovise63Avbryt svar