Vegetarisk ukemeny – uke 29

Hei og god søndag! Her kommer forslag til vegetarisk ukemeny for uken som kommer. Jeg har forsøkt å finne frem til litt varierte vegetariske middagsretter, som jeg håper vil falle i smak, – enten du følger et vegetarisk kosthold, eller du bare vil redusere antall kjøttmiddager i uken.

Når jeg setter opp disse menyene prøver jeg så langt det er mulig å følge Helsedirektoratets anbefalinger om vegetarisk kosthold. Følg linken. Her kan du lese mer om hva jeg legger vekt på når jeg setter opp disse menyene.

Kakene som jeg foreslår er naturligvis et unntak fra dette, siden de inneholder raffinert sukker, noe vi bør spise mindre av. Kakene er ment som et alternativ til kjeks, godteri og kjøpekaker. Med vanlige hjemmebakte kaker har en mer kontroll på hva en får i seg, og de inneholder minimalt med tilsetningsstoffer.

Ønsker alle en riktig fin uke!

Trykk på linken for å komme til oppskriften.

Mandag – Hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker med blåbærsyltetøy

Servér gjerne kokte egg til tomatsuppen for å øke proteininnholdet i retten. Fint sammalt mel i pannekakene gir mer næring.

Tirsdag – Middagssalat vegetar

Onsdag – Vegetariske quesadillas med avokadosalat og dipp

Bruk tacolumper av fullkorn til retten, for å tilføre mer næring.

Torsdag – Peanøttgryte fra Vest-Afrika

Dette er en supergod vegetargryte.

Fredag – Gnocchi

Aioli og valnøttbrødet (se nedenfor) smaker godt til denne pastaretten.

Lørdag – Vegetarmeny med halloumiost, hummus, aubergineost og tabbouleh

Søndag – Bondeomelett med bønner

Valnøttbrødet er godt til omeletten.

Ukens kake – Farmors fantastiske sjokoladekake

Ukens brød – Valnøttbrød

Et grovere brødalternativ: Ingers rugbrød. For glutenfritt alternativ, velg Proteinrundstykker.

Legg inn en kommentar