Pai med brokkoli, rosenkål og fetaost

Dette er en god og fyldig pai med kokte grønne grønnsaker og fetaost. Et godt og sunt middagsalternativ på en kjøttfri mandag. Et dryss med salte hakkede mandler eller cashewnøtter setter prikken over i’en på denne retten. Paien kan lages dagen i forveien og varmes opp før servering.

Pai med brokkoli, rosenkål og fetaost

Paiskall

  • 125 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovt rugmel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 250 g brokkoli
  • 500 g rosenkål
  • 1 ss smør
  • 100 g fetaost
  • 4 egg
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ts salt og litt pepper
  • 1 dl mandler eller cashewnøtter, saltet

Slik gjør du:

  • Hakk smør og mel til en grynete masse.
  • Tilsett vann og bland alt sammen til en deig.
  • Trykk ut deigen i en paiform (28 cm i diameter) eller i en form med avtagbar kant (ca. 24 cm i diameter).
  • La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 min.
  • Sett ovnen på 225°.
  • Prikk paiskallet med en gaffel, og stek midt i ovnen i ca. 10 min.
  • Senk varmen til 150°.
  • Rens og skrell stammen på brokkolien, og skjær den i små biter og resten i små buketter.
  • Skjær av rotfestet på rosenkålen, plukk bort de ytterste bladene og del rosenkålen i to halvdeler.
  • Kok brokkoli og rosenkål i lettsaltet vann i 3 minutter, og la dem renne av i et dørslag.
  • Bland inn en spiseskje smør i de kokte grønnsakene og krydre godt med pepper. Avkjøl.
  • Del fetaosten i biter.
  • Legg brokkoli, rosenkål og fetaost i paiskallet.
  • Visp sammen egg, matfløte og salt, og hell blandingen i paiskallet.
  • Stek i nederste del av ovnen i 45–50 min.
  • Hakk mandler eller cashewnøtter, og strø over ved servering.
  • En frisk salat passer godt til.

Kilde: Arla

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar