Vegetarisk ukemeny uke 52, år 2, nyttårsmeny 

Her kommer årets siste vegetariske ukemeny, med forslag til nyttårsmenyer, samt forslag til middag på første nyttårsdag.Det er bare noen enkle og greie retter, som forhåpentligvis i samspill kan bli en bra servering.

Vegetar nyttårsmeny nr 1 – italiensk inspirert

Forrett:
Bruschetta med tomat og basilikum – eller med tapenade, auberginekrem og tomatsofrito.

Mellomrett:
Basilikumsorbet

Hovedrett:
Vegetarlasagne med spinat og ricottaost

Salat:
Salat med grønnkål, valnøtter og parmesanost (dropp brødraspet i oppskriften). Alternativt en helt grønn salat med ulike salatblader, grønn paprika, agurk, purre, avocado m.m., smaksatt med olje- og eddikdressing.

Brød:
Focacciabrød – oppskrift fra Tine

Dessert:
Suksesskake med eggekrem med sitronsmak

Vegetar nyttårsmeny nr 2 – kan lett tilpasses vegansk

Forrett:
Potet- og purreløksuppe. Bytt ut fløten med vegetabilsk matlagingsfløte for en vegansk, eller blomkålsuppe.

Hovedrett:
Vegetargryte bourguignon – laget med Oumph (vegansk oppskrift)., eller

Yogagryte

Salat:
Salat med grønnkål, aprikos og valnøtter. Dropp parmesanosten for vegansk variant. Alternativt en helt grønn salat med ulike salatblader, grønn paprika, agurk, purre, avocado m.m., smaksatt med olje- og eddikdressing.

Brød:
Vridde baguetter

Dessert:
Smuldrepai med epler. For vegansk alternativ, bruk vegetabilsk margarin som egner seg for veganere. Server med krem laget av havrefløte.

Vegetar nyttårsmeny nr 3 – fire retter

Forrett:
Squashsuppe

Hovedrett:
Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar

Mellomrett:
Gode dessertoster servert med kjeks og frukt.

Dessert:
Ovnsbakte fiken med honning og hasselnøtter – oppskrift fra Klikk.

Første nyttårsdag

Spicy vegan curry med poteter og kikerter

Dessert: Sandkaker fylt med krem og bær.

Legg inn en kommentar