Her kommer årets siste vegetariske ukemeny, med forslag til nyttårsmenyer , samt forslag til middag på første nyttårsdag.
Vegetar nyttårsmeny nr 1 – italiensk inspirert
Forrett:
Bruschetta med tomat og basilikum – Oppskrift fra Godt.no. Eller denne – bruschetta med tapenade, auberginecréme og tomatsofrito. Oppskrift fra Dinvinguide.se.
Mellomrett:
Basilikumsorbet
Hovedrett:
Vegetarlasagne med spinat og ricottaost
Salat:
Salat med grønnkål, valnøtter og parmesanost (Dropp brødraspet i oppskriften). Alternativt kan du servere en helt grønn salat (for eksempel med forskjellige salatblader, grønn paprika, agurk, purre, avocado o.l), smaksatt med olje og edikkdressing.
Brød:
Focacciabrød – Oppskrift fra Tine
Dessert:
Suksesskake med eggekrem med sitronsmak
Vegetar nyttårsmeny nr 2 – denne menyen kan lett tilpasses slik at den blir vegan
Forrett:
Potet- og purreløksuppe
Bytt ut fløten med vegetabilsk matlagingsfløte for en vegan variant.
Hovedrett:
Vegetargryte bourguignon – laget med Oumph
Denne oppskriften er vegan.
Salat:
Salat med grønnkål, aprikos og valnøtter. Dropp parmesanosten i oppskriften for en vegansk variant. Alternativt kan du servere en helt grønn salat (for eksempel med forskjellige salatblader, grønn paprika, agurk, purre, avocado o.l), smaksatt med olje og edikkdressing.
Brød:
Vridde baguetter
Dessert:
Smuldrepai med epler
For et vegansk alternativ – bruk vegetabilsk margarin som egner seg for veganere. Server med krem laget av havrefløte.
Vegetar nyttårsmeny nr 3 – fire retter
Forrett:
Squashsuppe
Hovedrett:
Peanøttgryte fra Vest-Afrika – vegetar
Mellomrett:
Noen gode dessertoster servert med kjeks og frukt.
Dessert:
Ovnsbakte fiken med honning og hasselnøtter – oppskrift fra Klikk
Første nyttårsdag
Første nyttårsdag – Spicy vegan curry