
Det er lenge siden det har kommet noen innlegg på denne bloggen, men her kommer det endelig ett igjen.
Om du har vært innom denne bloggen tidligere, så har du nå kanskje opplevd at den har vært forsvunnet en tid. Det skyldes rett og slett at den har blitt flyttet over til en annen server, og har blitt lagt over til et norsk domene. Etter hvert vil den dukke opp i søk igjen som før.
Men nå over til dagens tema, nemlig en oppskrift, på pasta med grønnkål, parmesan og olivenolje. Grønnkål er vel en av de mest verdifulle grønnsaker vi har. Den er lett å dyrke og er utrolig næringsrik.
https://no.m.wikipedia.org/wiki/Grønnkål
Mange bruker den i salater, men jeg synes den er aller best i wok, i smoothies, eller som chips, dvs. som varmebehandlet. Eller som i oppskriften nedenfor: Som grønn saus til pasta. Dette er en god og sunn pastasaus. Olivenolje og parmesan kombinert med grønnkål gir også en fin smakskombinasjon.
Oppskriften er vegetar. Server litt godt brødtil for et mer fyldig måltid.
Pasta med grønnkål, parmesan og olivenolje

Ingredienser
0,6 dl ekstra virgin olivenolje, pluss mer til servering
2 hvitløksfedd, presset
455 gram grønnkål. Fjern de tykke stilkene.
Nykvernet sort pepper
225 gram pasta, som pappardelle eller rigatoni, for eksempel. I oppskriften er det brukt spaghetti.
75 gram grovrevet parmesan.
Slik gjør du
Kok pasta
Kok pasta etter anvisning på pakken, i en stor kjele med rikelig saltet vann. Underveis skal du ta ut litt av kokevannet fra pastaen og bruke i sausen. Les mer nedenfor.
Lag sausen
Kutt grønnkålen i fine strimler og press hvitløken. Ha i olivenolje i en stekepanne og fres grønnkålen litt til den faller sammen og blir myk. Middels varme er best, så grønnkålen ikke blir svidd. Ha i den pressede hvitløken og stek litt til. Pass på at heller ikke hvitløken blir svidd. La avkjøle litt og legg alt over i en blender. Ta ca. 2, 3 dl (+ litt til) av kokevannet fra pastaen i blenderen og blend til en fin, tykk grønn puré. Smak til med salt og pepper, og juster krydderet før du blender igjen.
Bland sausen inn i nykokt pasta
Tøm vannet av den kokte pastaen og ha pastaen tilbake i (den tørre) kjelen. Tilsett grønnkålpuréen, og rør til alt inn til pastaen er godt belagt og lysegrønn. Om den skulle være litt tørr, juster med litt mer av kokevannet som du har igjen.
Server i boller med en gang, og topp med en ekstra klatt olivenolje og resten av den revne osten. Server gjerne brød til.
