Nedenfor følger en oppskrift på et sunt og godt frokostalternativ, nemlig hjemmelaget frokostblanding. Det er veldig enkelt og greit å lage slik frokostblanding selv, det er gjort i en fei, og du kan putte oppi akkurat det du liker best av korn, nøtter, frø eller tørkede frukter. Oppskriften nedenfor kan brukes som et utgangspunkt for andre interessante kombinasjoner.

HJEMMELAGET FROKOSTBLANDING

Ingredienser:

  • 100 g havregryn
  • 100 g hakkede mandler
  • 50 g solsikkefrø

Slik gjør du:

  • Legg alle ingrediensene i en liten form og stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
  • Rør i blandingen etter 5 minutter slik at den blir jevnt stekt.
  • La blandingen avkjøles.

Tilsett etter steking:

  • 10 – 12 tørkede aprikoser, skåret i småbiter
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl hele linfrø
  • 1/2 ts kanel

(Eller erstatt med andre tørkede frukter eller korn som du liker bedre.)

Oppbevares i et glass med tett lokk.

Korn og frø stekes i ovnen og avkjøles. Deretter has tørkede frukter i.

Hjemmelaget kornblanding med yoghurt er et raskt og greit frokostalternativ på travle dager (og ellers også).

Det er ikke noe sukker eller annet søtstoff i kornblandingen. Ønsker du en litt søtere frokost, kan for eksempel honning eller sukker blandes i yoghurten. Alternativt kan det has litt rårørsukker i frokostblandingen etter at den er stekt.

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

2 Comments

Svar på Lofot-Berit Snikk-snakkAvbryt svar

Les også