Fikenkrans
Dette er en kjempegod gjærbakst, med smak av sitron, mandler, sjokolade og tørket frukt.

Steketid og temperatur
- Steketid: ca. 25 min
- Ovnstemperatur: 200 grader
Ingredienser
- 8 – 8 1/2 dl hvetemel
- 50 g gjær
- 2 1/2 dl melk
- 75 g smør eller margarin
- 2/3 dl sukker (50 g)
- Saft og skall av en halv sitron
Fyll og pynt
- 50 g smør/margarin
- 2/3 dl sukker (50 g)
- 50 g mandler
- 50 g rosiner
- 100 g fikener
- 50 g sjokolade
- Evt. melis til pynt
Fremgangsmåte
- Sikt melet i en bolle, smuldre gjæren i en fordypning i midten, og hell lunken melk over. Rør ut gjæren i litt av melet, men ikke alt. Dryss litt mel over, og la deigen stå på et lunkent sted til heving i ca. 15 minutter.
- Smelt smøret og bland det med sukker, sitronsaft og finrevet sitronskall. Hell blandingen i bollen, og arbeid deigen smidig. Sett den til heving i 15-20 minutter.
- Grovhakk mandler, sjokolade og fikener.
- Elt deigen og kjevle den ut til en lang leiv. Smør smøret utover, og dryss over rosiner, samt grovhakkede mandler, sjokolade og fikener. Rull sammen til en rull.
- Skjær deigen i to på langs med en kniv dyppet i mel. Tvinn de to delene sammen og form til en krans.
- Etterhev i 15 minutter.
- Stek i 20-25 minutter på 200 grader. (Legg evt. over et papir underveis i stekingen slik at fikenkransen ikke blir brent.)
- Dryss eventuelt over litt melis før servering.
Tips: Når du skjærer deigen på langs vil noe av fyllet naturlig nok falle ut; dette legger du bare tilbake når du har vridd bakverket.

Nam!!!!
Den smakte kjempegodt:)!