Fikenkrans

Fikenkrans

Dette er en kjempegod gjærbakst, med smak av sitron, mandler, sjokolade og tørket frukt.

En nydelig fikenkrans – perfekt til kaffekosen.

Steketid og temperatur

  • Steketid: ca. 25 min
  • Ovnstemperatur: 200 grader

Ingredienser

  • 8 – 8 1/2 dl hvetemel
  • 50 g gjær
  • 2 1/2 dl melk
  • 75 g smør eller margarin
  • 2/3 dl sukker (50 g)
  • Saft og skall av en halv sitron

Fyll og pynt

  • 50 g smør/margarin
  • 2/3 dl sukker (50 g)
  • 50 g mandler
  • 50 g rosiner
  • 100 g fikener
  • 50 g sjokolade
  • Evt. melis til pynt

Fremgangsmåte

  1. Sikt melet i en bolle, smuldre gjæren i en fordypning i midten, og hell lunken melk over. Rør ut gjæren i litt av melet, men ikke alt. Dryss litt mel over, og la deigen stå på et lunkent sted til heving i ca. 15 minutter.
  2. Smelt smøret og bland det med sukker, sitronsaft og finrevet sitronskall. Hell blandingen i bollen, og arbeid deigen smidig. Sett den til heving i 15-20 minutter.
  3. Grovhakk mandler, sjokolade og fikener.
  4. Elt deigen og kjevle den ut til en lang leiv. Smør smøret utover, og dryss over rosiner, samt grovhakkede mandler, sjokolade og fikener. Rull sammen til en rull.
  5. Skjær deigen i to på langs med en kniv dyppet i mel. Tvinn de to delene sammen og form til en krans.
  6. Etterhev i 15 minutter.
  7. Stek i 20-25 minutter på 200 grader. (Legg evt. over et papir underveis i stekingen slik at fikenkransen ikke blir brent.)
  8. Dryss eventuelt over litt melis før servering.

Tips: Når du skjærer deigen på langs vil noe av fyllet naturlig nok falle ut; dette legger du bare tilbake når du har vridd bakverket.

2 Comments

Svar på bodilslillebloggAvbryt svar